Senki sem keresheti helyetted Istent!

„Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!” Ézs. 55:6.

Az Istentől való elválasztottság korát éljük, mivel a színről-színre való, közvetlen kapcsolatot elvesztettük az Édenből való kiűzetés során. Az eltelt évezredek során különféle időszakait élte a hívők sokasága az isteni jelenlét megtapasztalásának.

Mi a „Pünkösd utániak” szerencsés helyzetében vagyunk: a Szent Szellem közöttünk lakozik, sőt mi több bennünk vesz lakozást. (Ján. 16: 7-8; I.Kor. 6:19.) Mégis az elmúlt években mintha Isten Szelleme picit visszahúzódott volna, mintha a sötétség nagyobb lenne, mintha a hívők megfáradtak, elfásultak volna Isten arcának keresésében. Mintha a hétköznapi hajtás közepette, valahogy megpróbálnánk még a vasárnapi istentiszteletet is berakni a sorba és gyorsan azon is túl lenni. Aztán visszamenni és csinálni tovább, az éppen soron következő feladatot.

A Szentírás több helyen megerősíti: Isten megtalálható és meg is találja mindenki, aki szívből keresi Őt. Igen, itt a földön és nem, nem szemmel látható módon, de szellemünk kapcsolódhat az élő Istenhez.

Ezt azonban senki nem tudja helyetted megtenni, neked kell Őt keresned!

„Közeledjetek Istenhez és közeledni fog hozzátok!” Jak. 4:8